Gibraltar

Introducere

O zi cu adevărat specială! Gibraltar .... veniiiiiim!!Doamne, de cât timp am așteptat astaaaa!! Ne doream de foarte mult timp sa ajungem la " The End of the Europe" si uite ca am reusit. 


Cum am ajuns acolo?

Inchiriere auto

În primul rând, pentru această destinație a fost nevoie de închirierea unei mașini, deoarece era singura modalitate de a ajunge mai ușor și de a economisi foarte mult timp. Noi am ales să apelăm la cei de la Centauro Rent a Car și vreau să vă spun că a fost o super experiență. Sediul se află lângă gara Santa Justa, iar tot personalul este foarte bine instruit. Am ales să rezervăm o mașină mică, Fiat 500, Hybrid, manual, deoarece are un consum destul de mic și a fost suficient pentru ceea ce ne doream noi. În cazul în care nu exista această mașină disponibilă, primeam una asemănătoare, însă la noi nu a fost cazul. Rezervarea a fost făcută online, pe site-ul lor și pentru că a fost prima dată când i-am ales, am avut și o reducere. Astfel, pentru restul sejurului noi am plătit în jur de 60euro + garanție (100euro - pentru benzină) - pe care o primești înapoi, dacă predai mașina tot cu același range cu care ai primit-o. În această sumă de bani a intrat și asigurarea full și kilometraj nelimitat. Plata am făcut-o cu un card de debit. Vârsta minimă pentru închiriere este de 25 de ani și puteam adăuga și un alt conducător auto. Toate aceste informații diferă de la o companie la alta.

Și acum să înceapă aventura...

Am pornit la drum cu mașinuța noastră drăgălașă, iar destinația se afla la aproximativ două ore de Sevilla. Nu a fost necesar să plătim nicio taxă de drum pe tot parcursul autostrăzii. Țin să menționez faptul că Gibraltar este singurul teritoriu britanic situat în partea continentală a Europei. Acesta însă nu este un stat, ci doar un teritoriu dependent de Marea Britanie. Din acest motiv, noi am lăsat mașina în parcarea Santa Bárbara (prețul a fost în jur de 16e/zi), iar granița am trecut-o pe jos, fix pe pista de avioane. Dacă aveți noroc, puteți prinde chiar și un avion decolând sau aterizând. Având pașapoartele la noi, totul a decurs super rapid.

Nici nu ai intrat bine în Gibraltar și deja se simte aerul britanic. Aici poți plăti atât în lire, cât și în euro.

Obiective turistice:

  • Rezervatia naturala

Biletul la Rezervația Naturală înclude următoarele:


De aici puteți descărca harta Gibraltarului și ordinea în care se află obiectivele turistice importante: Map.pdf

Cum am ajuns în acest loc? Ei bine, există mai multe posibilități de a urca pe stâncă: tururi rezervate, autobuz sau telecabină. Noi am ales ultima variantă, deoarece urcarea a durat doar 6 minute. Prețul pentru urcare + rezervația naturală a fost de 34.5£. Din experiența noastră, vă recomandăm doar urcarea cu telecabină, deoarece oricum o să coborâți prin rezervație pentru celelalte obiective. Ceea ce ne-a impresionat cel mai mult este faptul că imediat ce cobori din telecabină dai nas în nas cu maimuțele. Nu se știe sigur cum au ajuns aici, dar se presupune că acestea au venit din Africa, care pare a fi la o aruncătură de băț, văzându-se în zare de pe stâncă. Alții cred că le-au adus aici britanicii. Dar ceea ce este important, indiferent de cine le-a adus, este că această specie este protejată, în Africa fiind pe cale de dispariție. Aceste maimuțe sunt din specia macacilor. Deși sunt foarte adorabile, pot deranja și sunt foarte agresive uneori. Atenție la bagaje, telefoane, portofel, etc. Aici este casa lor, așa că nu am îndrăznit să le deranjăm și ne-am continuat drumul liniștiți.

Primul obiectiv din acest set este un viewpoint, roca având o înălțime de 426 m, iar pe parcurs se regăsesc mai multe astfel de puncte de unde puteți admira frumoasa priveliște. 


The Skywalk, o platformă ce se află la 340 de metri direct deasupra nivelului mării, oferă vederi impresionante de 360 °, care se întind pe trei țări și două continente.

Tot aici am vizitat și frumoasa peșteră St Michael. Este o groapă naturală, impresionantă, un auditoriu unic cu videoproiecție pentru turiști, folosită chiar și pentru prezentări de modă. De aici am luat-o la pas către podul Windsor, de unde se pot vedea priveliști minunate. Această atracție nu este cu siguranță pentru cei cu inimă slabă, însă nu este de ratat.

Tunelurile din al Doilea Război Mondial nu trebuie ratate nici ele. Supranumit „oraș subteran”, 16.000 de oameni ar putea fi găzduiți aici, împreună cu suficientă hrană pentru a le rezista 16 luni. Întreaga rețea de tuneluri din interiorul stâncii are aproximativ 55 de kilometri. Într-adevăr, simți istoria până în adâncul inimii.

Tot ceea ce include rezervația trebuie vizitat.